Publicerad Lämna en kommentar

Naturlig olja eller extrakt?

"Bara för att gräset är grönt behöver det inte betyda att det är naturligt och hälsosamt."

Det finns olika sätt att ta fram och tillverka Hampa-/CBD-olja på.  Alla tillverkare propagerar självklart för den metod som just de använder och påstår att det är den bästa.
Jag tänkte inte här gå in på exakt hur dessa processer går till, men jag kan ge min syn på det hela.

Ju mer du processar hampan desto mer påverkar du de naturligt nyttiga ämnena som finns i växten. Många tillverkare väljer att arbeta med koncentrat/extrakt av cannabinoider och sedan blanda ut det med t.ex. olivolja eller kokosolja till en konsumerbar olja. Koncentraten kan se ut på många olika sätt. En del innehåller många naturliga ämnen medan andra bara är fokuserade på ett enda ämne, t.ex. ämnet CBD.

När du kommer i kontakt med en olja som är framtagen med koncentrat/extrakt bör du vara vaksam. Du har inte riktigt koll på vilka nyttiga ämnen som finns med. Vissa skriver "fullspektrum" för att visa att alla ämnen finns med. Tyvärr använder dock många det begreppet även på produkter som inte innehåller alla naturliga ämnen.

"Fullspektrum" är alltså inte per automatik en kvalitetsstämpel.

Olje-extrahering - det mest naturliga...

​Jag brukar alltid i första hand rekommendera olje-extrahering då det ger en helt naturlig olja innehållande alla naturliga ämnen i hampan.

Man värmer hampan i olja (i vårt fall camelinaolja) under flera timmar. Då frigörs hampans nyttiga ämnen i oljan och man kan sedan sila bort överskottet och få en helt naturlig produkt. Inga tillsatta ämnen, extrakt eller liknande för att t.ex. försöka höja CBD halten eller fylla på med andra ämnen.

Den olje-extraherade Hampa-oljan innehåller 3% Cannabinoider. Det är alltså den naturliga mängden som finns i plantan.

Naturlighet vinner alltid i längden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *