Om oss!

- “MegaEgo, vad är det för ett jäv..a företagsnamn?”

Hej, Jesper här, grundare av MegaEgo AB.

“MegaEgo, vad är det för ett jäv..a namn på ett företag?”

Tro det eller ej men jag fick faktiskt den kommentaren från en kille precis när vi startade upp. Uppenbarligen förknippade han ordet “ego” med någonting negativt. Och när vi dessutom lägger till “mega” blev det tydligen för mycket för den här personen.

Det stämmer faktiskt att MegaEgo verkligen är egofixerat. Dock inte vårt eget ego, utan med fokus på ditt ego, och du kommer snart att se att begreppet “megaego” kan vara allt annat än negativt.

Alla vill bli ett "megaego", låt mig få visa dig...

Kommer du ihåg den där känslan när allting faller på plats?

Du mår bra och livet leker. Positiviteten flödar när du slår upp ögonen på morgonen och du längtar efter att få ta tag i dagens uppgifter. 

Hemligheten bakom den känslan är att du tillfredsställt ditt eget ego. Du har en referensram i ditt huvud av vad som gör dig lycklig, glad och får dig att trivas. När den referensramen uppnås går ditt ego igång och du trivs med livet. Ofta behövs det inte mycket. Det kan räcka med att du känner dig friskare än vanligt, eller kanske att du har en mycket spännande uppgift som du längtar efter att få genomföra. Det är helt enkelt någonting du går igång på. 

Att trigga sitt eget ego är alltså en underbar känsla, och det är absolut positivt både för dig själv och för andra runt omkring dig.

Den känslan vill vi ju alla ha så ofta som det bara går, eller hur? Det mest optimala vore väl om du kunde känna den känslan jämt.
Men om vi nu ska vara lite realistiska uppkommer den känslan bara då och då. Så frågan är hur du skulle kunna uppnå det oftare? Och vad krävs för att kunna uppnå den känslan?
Vad krävs för att trigga ditt ego?

Det är precis det MegaEgo går ut på. Det var därför jag drog igång den här rörelsen/företaget, för att hjälpa så många som möjligt att få fler dagar när livet leker och man känner att man har flyt. Man känner sig positiv och lycklig, och framförallt mår bra.

Jag kallar det för ett “megaego”!

Nu kanske det här kan vara lite förvirrande eftersom många förknippar ordet “ego” med någonting negativ. Om man använder ordet ego som att bara tänka på sig själv och skita i andra kan det självklart vara ett oerhört negativt ord. Men ett egoistiskt tänkande kan också vara nyckeln till att bygga en bättre värld.

Det inte bara kan, det ÄR nyckeln till en bättre värld. Låt mig få förklara...

Det sprider sig till andra och vi skapar en bättre värld...

Jag är nämligen helt övertygad om att när du själv känner dig positiv och lycklig kommer det sprida sig vidare till andra.

  • Du sprider glädje och positivitet.
  • Du är trygg och harmonisk i dig själv och det smittar av sig på din omgivning.
  • När du trivs med dig själv utför du också alla andra uppgifter på ett bättre sätt. Bättre i ditt arbete, bättre i dina relationer, bättre som förälder, bättre...

Det är lättare att bidra till en bättre värld om man är ett “megaego”. En person som trivs med sig själv, är frisk, är harmonisk, är positiv och glad, och längtar efter att få ta tag i dagen uppgifter. Det är en person som har de absolut bästa förutsättningarna för att kunna bidra till en bättre värld på många olika plan.

Lyckliga människor sprider glädje och är ofta de bästa och mest inspirerande personerna att umgås med.

Ju fler megaegon vi har desto bättre värld får vi.

Motsatsen...
En person som inte trivs med sig själv och inte mår bra har däremot väldigt svårt att hjälpa andra, och har svårare att bidra med någonting positivt. Det är snarare det motsatta, man kan medvetet, eller omedvetet, dra ner andra människor i negativitet. Även det sprider sig tyvärr vidare som mörka ringar på vattnet och påverkar många fler än bara dig själv.

För pretentiöst för din smak?

Ja, jag vet att det här låter lite pretentiöst och filosofiskt, men någonstans måste vi börja fundera över vad som verkligen gör oss lyckliga. Låt oss bena ut det här lite mer så blir det tydligare, mer påtagligt, och kanske lite mindre filosofiskt.

Vad innebär det i praktiken? 

Ett megaego (en person som trivs med livet, känner sig positiv och lycklig) skapas av att du tillfredsställer de behov som fyller upp ditt ego. Helt enkelt de behov som gör att du mår bra och trivs med dig själv.

Det är väl egentligen inte så konstigt. Lycka är ju en känsla som kommer inifrån dig själv. När du tillfredsställer dina egna mentala och fysiska behov känner du dig också glad och lycklig, eller hur?

Vad som gör just DIG tillfredsställd kan bara DU själv svara på. Det är bara du som vet vad ditt eget ego går igång på. Så första steget till en bättre värld är att du själv tar reda på vad ditt eget ego går igång på. Vad är det som krävs för att du ska få en känsla av flyt i ditt liv? När du kan tillfredsställa ditt ego kommer du också att känna dig lycklig och glad, och det kommer dels att göra en oerhört stor skillnad i ditt eget liv, men också sprida sig vidare till andra i din omgivning.

Så vad är ditt första steg mot ett megaego?

Vad har då det här med hampa och hälsa att göra?

Ett av de grundläggande stegen för att bli ett megaego är att må bra och hålla sig frisk. Har du inte en frisk och stark kropp blir allting annat obetydligt. Inga pengar eller prylar i världen kan kompensera för din egen hälsa. Det är alltså en mycket viktig pusselbit.

Ett annat problem när det gäller hälsa är att vi dagligen stöter på människor i olika former och format som värderar pengar mer än sin egen, och även sina medmänniskors, hälsa. Man skulle aldrig erkänna det om någon frågar, men tittar vi på deras handlingarna blir det rätt tydligt att pengar och prylar sätts före hälsa och välmående. 
Den här girigheten har gått så långt så att vi till och med kan se det hos personer och företag som är tänkta att hjälpa dig med din hälsa. Titta på de stora läkemedelsföretagen, vissa företag inom sjuk och äldrevård etc. så går pengar före hälsa och livskvalitet. Jag tänkte inte fördjupa mig mer i just det här och nu, men det är värt att lyfta blicken och väcka en tanke.

Tragiskt, men vi har det runt omkring oss dagligen och vi kan inte blunda för verkligheten.

Du (och jag) tänker självklart inte så, åtminstone inte från och med NU. 
Kan vi vara överens om det?

MegaEgo AB startades som en motpart till ett negativt egoistiskt tänkande, ett destruktivt tänkande, där ofta plånboken styr och ställer med våra liv.

“Sköt dig själv och skit i andra” är en mentalitet som tyvärr sprider sig inom många olika områden och det är precis därför MegaEgo behövs som en motpart. Vi behöver absolut bli fler megaegon i världen.

Jag startade den här rörelsen/företaget för att stötta och hjälpa så många som möjligt att ta några stora steg framåt för att må bättre och för att försöka skapa en så optimal vardag som det bara går. Att få fler att känna sig lyckliga och kunna hjälpa till att bidra till en värld där vi hjälper varandra att utvecklas.

Vi vill få dig att bli ett megaego utifrån dina egna mått, referensramar och förutsättningar (inte någon annans referensramar eller någon annans ekonomiskt egoistiska tänkande).
Det finns självklart många olika punkter du kan arbeta med för att bli ett megaego och skapa din egen perfekta vardag. Hälsa är en av de stora pusselbitarna.

Just på den här webbsidan fokuserar vi på din hälsa, och där kan kosttillskott ha en mycket stor betydelse.

Vår huvudfokus på MegaEgo AB är att hjälpa dig hitta de där guldkornen som verkligen kan göra skillnad. Om det inte är bra produkter, tjänster eller tips kommer du heller aldrig att ta ett steg framåt i din utveckling mot att må bra och bli ett megaego. Hela vår verksamhet bygger på att du tar ett stort steg framåt och därför är det självklart för oss att aldrig tumma på kvaliteten. Vårt motto är att bara erbjuda det som verkligen kan göra skillnad. Bara det bästa är bra nog.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att du också vill sträva efter att bli ett “megaego”. Eftersom du befinner dig på den här sidan utgår jag från att det är hälsa som är viktigt för dig precis just nu. Att hälsa är en av de pusselbitar som du just nu vill få på plats i ditt liv för att ta ett steg framåt. Så starta nu direkt med att fundera över hur du kan ta ett stort steg framåt mot att bli ett “megaego” (utifrån dina referensramar och vad ditt eget personliga ego går igång på)...

Din hälsa är viktig,
men det är bara en av pusselbitarna mot ett megaego...

MegaEgo hjälper även till med andra delar i ditt liv för att du ska ta ett stort steg framåt mot att bli mer positiv och känna dig mer lycklig på flera olika områden. En av de stora delarna, förutom din hälsa, är att du känner dig fri i din vardag. Vi pratar ofta om att försöka skapa den optimala vardagen. En vardag där du konstant bygger vidare mot dina personliga drömmar och visioner.

Det är så oerhört många som känner att de inte riktigt lever det liv de drömmer om. Man känner sig låst på ett eller annat sätt. Ofta handlar det om arbeten du inte trivs med och som binder upp stora delar av din vakna tid, men det kan också handla om stress, osäker ekonomi, hälsa m.m..

Låt oss arbeta vidare med det också framöver - när du är redo.

Och sist men inte minst…

Tveka aldrig att höra av dig till mig, eller någon av oss andra “megaegon”. Jag vill MYCKET gärna höra dina funderingar och frågor. Vi är egentligen bara en sammanhållande organisation. Det är våra medlemmar, våra megaegon, som bestämmer vad som vi gemensamt ska lägga våra resurser på, och vad som kan göra störst skillnad framöver.

Ju fler megaegon vi blir desto bättre för alla.

Vi hörs!
Jesper Lindén
Grundare av MegaEgo AB