Publicerad Lämna en kommentar

Vad är Camelinaolja?

Vad är Camelinaolja och varför?

När man tillverkar CBD-/Hampaolja extraherar man hampan i en olja. Den här oljan blir också huvuddelen i själva innehållet. Man har ofta använt olivolja eller kokosolja som grund, vilket vi också gjorde tidigare. Numera har vi gått över till att använda camelinaolja istället.

Camelinaoljan ger en hel del fördelar jämfört med tidigare oljor. Inte bara att oljan i sig innehåller en rad mycket nyttiga ämnen den har även betydligt längre hållbarhet än tidigare oljor, den tål högre temperaturer och framför allt smakar den mycket bättre.

Så vad är egentligen camelinaolja?

Camelina, kallas även oljedådra, är en åkerväxt som tillhör familjen korsblommor.
Den har ovanligt höga Omega-3-nivåer för att vara en vegetabilisk olja och är mycket motståndskraftig mot oxidation och härskning med en mandelliknande smak och arom. Man kan använda olja till både till hud och hårvård, mat, hälsokost etc.

Den är rik på omega 3, 6 och 9 med en naturlig hög koncentration av antioxidanten E-vitamin. Intressant är också att camelinaoljan innehåller dubbelt så mycket omega 3 som omega 6 (ca 38 % omega 3, 18 % omega 6 och 14 % omega 9), en nästan perfekt balans som inte återfinns naturligt i någon annan olja.

Oljan är lite mörkare än rapsolja, vackert gul och luktar gott av trä, gräs, nöt och mandel. 
Camelinaolja bör som de flesta oljor förvaras mörkt och svalt.

Camelinaolja vid hud och hårvård

Camelinaolja passar utmärkt till både hud och hårvård då oljan innehåller rikligt med E-vitamin som är en viktig antioxidant för huden och håller den elastisk och mjuk. Vegetabiliska oljor som camelinaolja återfuktar huden mer naturligt jämfört med “vanliga” hudkrämer.

Camelinaolja har en antiinflammatorisk verkan som lindrar akne, eksem och psoriasis, detta beror på den höga halten linolsyra och alfa-linolensyra. Oljan är också ett bra alternativ till dig som är allergisk mot nötter och inte kan använda de nötbaserade oljorna på huden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *