Publicerad 3 kommentarer

Varför äkta THC-fri är bättre!

Den olja vi erbjuder här är lite unik i jämförelse med de flesta andra THC-fria oljor du hittar på marknaden idag. Jag ska strax förklara varför, men låt oss börja från början...

Först och främst, vad är THC?

THC är det ämne i Cannabisplantan som kan orsaka ett rus om du får i dig en högre halt av ämnet. THC är klassat som narkotika i Sverige och vi har nolltolerans.
I den olja som är laglig i stora delar av EU, och tillverkad på EU-godkänd hampa, finns näst intill ingen THC (under 0,2%). Du kan alltså aldrig bli påverkad av det genom att ta en vanlig naturlig hampaolja. Men hur som helst är den ändå olaglig i Sverige (vilket man kan tycka är lite absurt, men, men...)

Helt naturlig THC-fri eller koncentrat?

Tidigare har man behövt bearbeta hampan väldigt hårt via en kemisk process för att ta fram en olja som är helt fri från ämnet THC. Den här processen förstör tyvärr den naturliga mixen av nyttiga ämnen och oljan kan bli mindre effektiv än den som är helt naturlig. De flesta THC-fria oljor du stöter på är framtagen på det här sätt och kvalitén varierar stor.
Men... nu har det tagits fram nya hampasorter (växter) som naturligt är fria från ämnet THC. Då behöver man alltså inte processa hampan för att få en THC-fri olja. Man får på ett naturligt sätt fram en helt laglig olja där alla naturligt förekommande ämnen i plantan finns kvar. En THC-fri "fullspektrum olja".
Det är den typen av olja vi erbjuder här och efter att ha testat den typen av produkt kommer du inte att vilja ha någonting som inte är naturligt eller som är processat för hårt.

En del påstår att man måste ha THC...

Det är absolut inte sant.
Det är visserligen så att THC är ett ämne som kan ha viss effekt inom vissa områden. Dock krävs det oftast betydligt högre halter än det som finns i hampan som som odlas lagligt inom EU. I de flesta fall behöver du inte någon THC för att få positiva effekter av hampaoljan.

3 reaktioner på “Varför äkta THC-fri är bättre!

  1. Fråga:
    Den nya THC fria oljan – hur många droppar ska jag använda för att få samma effekt som den tidigare 6%?. Brukade ta 8 droppar/ dag av den 6%.
    Ska jag använda 15 droppar eller vad?

    1. 15 kan nog vara lagom. Enda jag kan råda till är att testa dig fram.

  2. Hej! Jag måste få säga att den nya olja är lika bra som den gamla. Är det pågrund av att THC halten var så låg i den gamla oljan som gör att jag inte märker någon skillnad?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *